Manege

Manegepaarden & Pony's

Onze manegepaarden en pony’s zijn voor ons en onze klanten heel heel heel belangrijk, daarom vinden wij het fijn dat wij de mogelijkheid hebben om hen een heel goed leven bij ons te geven.

Het krachtvoer en ruwvoer wordt speciaal voor deze paarden en pony’s aangepast zodat zij de juiste hoeveelheid energie krijgen voor de werkzaamheden welke zij voor jou en ons uitvoeren.

De stalling van de paarden en pony’s zijn ruim en licht opgezet zodat zij alle mogelijkheden hebben om zich te ontspannen en weer op te laden voor het werk wat zij voor jou en ons moeten doen. De pony’s staan bij ons in een loopstal zodat zij sociaal contact met elkaar kunnen hebben en gezamenlijk met elkaar kunnen spelen. De paarden hebben buitenboxen met een uitloop naar buiten zodat zij daar ook sociaal contact met elkaar kunnen hebben.

Alle paarden welke bij ons ingezet worden voor de manege lopen dagelijks bij ons buiten in de wei in groepen, zodat zij sociale contacten kunnen onderhouden en dat zij in de groepslessen geen vreemde voor elkaar zijn.

Wij hebben verschillende niveaus van paarden en pony’s welke wij inzetten voor de lessen, aan de hand van de niveaus wordt er bepaald in welke lessen deze paarden of pony’s worden gebruikt.

Door middel van het softwaresysteem wat wij gebruiken kunnen wij ook analyseren welke paarden waar en wanneer en hoeveel zij werken, zodat wij op ieder moment van de dag kunnen schakelen om een paard of pony wel of niet in te zetten.

Alle dieren zijn onder controle van de veearts en paardentandarts zodat jij als klant en wij zo min mogelijk voor verrassingen komen te staan door ziekte of uitval.

De Manegepaarden

alternative

Chederick

Chederick is een shetlander van 1.00 meter en donker bruine ruin. Hij is lekker eigenwijs en kan dressuren en springen. Hij is voor de aller kleinste onder ons.

alternative

Polly

Polly is een shetlander van 1.05 meter en een vos kleurige ruin. Hij is nog heel jong en moet nog veel leren, Hij is geschikt voor de kleine en jongens en meisjes bij ons. Hij is heel erg lief.

alternative

Ronnie

Ronnie is een rijpony van 1.15 meter, schimmel van kleur en een ruin. Hij is heel leuk om te rijden en heeft er ontzettend veel zin om met jouw samen te gaan rijden.

alternative

Tommie

Tommie is een geweldige pony (ruin) van 1.15 meter en voskleurig. Hij is een klein beetje ondeugend maar ontzettend leuk om te rijden.

alternative

Yoki

Yoki is een geweldige eigenwijze en lieve pony, hij is een ruin en 1.22 meter hoog. Hij is bont van kleur en kan heel hoog springen. Yoki vindt borstelen heel lekker.

alternative

Pukkie

Pukkie is een stoere vos kleurige pony van 1.18 meter, waar heel veel kinderen op hebben leren paardrijden. Hij is heel lief en heel betrouwbaar.

alternative

Pam

Pam is roodbruine merrie van 1.44 meter en heel lief. Zij kan heel mooi dressuurlopen en vindt poetsen en knuffelen echt heerlijk.

alternative

Que Belle

Que Belle is 1.47 meter hoog, donkerbruin van kleur en een merrie. Zij kan heel eigenwijs zijn, maar ook heel lief. Ze kan heel heel goed springen en kan ook heel mooi lopen.

alternative

Juultje

Juultje is een heel heel eigenwijze donker bruine merrie van 1.54 meter, ze heeft niet altijd zin om haar best te doen. Maar als zij gaat lopen is ze fantastisch en poetsen vindt ze heel fijn.

alternative

Benlight

Benlight is rood, bruin en wittig/ grijs van kleur en onze aller grootste vriend het is een man van 1.46 meter hoog. Hij is al wat ouder maar loopt nog met heel veel plezier. Hij is heel lief en betrouwbaar.

alternative

Chico

Chico is een ruin van 1.50 meter hoog en een heel heel lief paard/ pony hij is bruin van kleur, hij kan alles en vindt ook alles leuk. Hij houdt van lekker spelen in de wei met z’n vriendjes.

alternative

Pebbles

Pebbles is een Spaanse merrie van 1.60 meter en rood bruin van kleur. Ze vindt het hier nog een beetje eng, omdat ze ons niet verstaat. Maar het gaat al steeds beter en ze gaat ons steeds meer vertrouwen. Dus blijf haar maar lekker veel knuffelen.

alternative

Daan

Daan is de broer van Chico en ook een man van 1.44 meter zijn kleur is rood bruin. Hij kan heel goed springen, maar dressuur lopen vindt hij ook heel leuk. Hij vindt kinderen leren paardrijden heel erg leuk.

alternative

Laila

Laila is een rood bruine merrie 1.54 meter en heeft heel hoog gelopen in de drafsport. Hierdoor is Laila een beetje zenuwachtig, maar het gaat steeds beter. Ze vindt springen heel er leuk en loopt graag , met haar vriendjes in de wei.

alternative

Olaf

Olaf is een donkerbruine ruin van 1.60 meter hoog, hij is de allerbeste en het meest betrouwbare paard. Hij kan soms een heel klein beetje eigenwijs zijn, maar hij blijft toch de allerliefste. Hij vindt borstelen en knuffelen heel erg fijn.

alternative

Kes

Kes is een rood bruine ruin van 1.63 meter hoog, Kes heeft een zeer eigen mening. Maar eigenlijk is hij heel erg lief en doet hij altijd zijn stinkende best. Hij is Iers dus Engelse woordjes vindt hij leuk. Hij vindt spelen met z’n vriendjes heel erg leuk en spannend.

alternative

Cupido

Cupido is een heel lieve rood bruine ruin van 1.67 meter hoog. Hij kan heel mooi lopen en heel goed springen. Cupido vindt de bak-kabouters in de bak soms een beetje eng. Hij wil graag met iedereen vriendjes zijn.

alternative

Samson

Samson is een hele lieve bruine ruin van 1.70 meter. Sam is het allerliefste paard van stal en vindt knuffelen en poetsen heel erg fijn. Hij kan heel goed dressuur lopen en kent heel veel moeilijke dressuur oefeningen.

alternative

Wilhelm

Wilhelm is het grootste paard van de stal, hij is een man voskleurig en 1.75 meter hoog. Wilhelm is heel erg braaf en vindt springen het allerleukste. Hij kan heel boos kijken, maar daar meent hij helemaal niets van. Hij is heel lief.

alternative

Jack

Jack is een donkerbruine ruin van 1.72 meter hoog, Jack is heel lief paard en vindt dressuur lopen het allerleukste. Hij houdt van poetsen en knuffelen en vindt zoenen ook heel lekker.

FNRS

Wij zijn lid van de FNRS

Wij zijn aangesloten bij branchevereniging FNRS omdat wij hiermee gesteund worden met advies, collectieve voordelen en concrete producten bij onze professionele bedrijfsvoering. De FNRS zorgt er in Nederland voor dat belangen van hippische ondernemers, met een bedrijf zoals die van ons, behartigt worden.

Met ons FNRS-lidmaatschap voldoen wij aan de minimale eisen voor kwaliteit, veiligheid en welzijn van mens en paard op ons bedrijf. Hierdoor kun jij erop vertrouwen dat wij onze zaken goed voor elkaar hebben.

Kwaliteit

De kwaliteit op ons bedrijf wordt gewaarborgd door een regelmatige kwaliteitskeuring. Hierbij wordt gecontroleerd of wij de juiste papieren bezitten om wet- en regelgeving na te leven. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er gekeken of het op ons bedrijf schoon, netjes en comfortabel is voor iedereen. Daarnaast zijn onze instructeurs allemaal in het bezit van een diploma om les te mogen geven.

Veiligheid

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Als lid van de FNRS kunnen wij aantonen te voldoen aan strenge veiligheidseisen. FNRS werkt daarvoor samen met de Stichting Veilige Paardensport. Op deze manier kan jij op een veilige manier bij ons (leren) paardrijden. Het bewijs voor het voldoen aan deze veiligheidseisen herken je aan het blauwe FNRS-bord en het oranje-witte bord van de Stichting Veilige Paardensport.

Welzijn

Gezonde en gelukkige paarden zijn de basis voor ons bedrijf. Het werken met dieren brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn in de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt daarom extra op welzijn gelet. Hierbij wordt gekeken naar voermanagement, de gezondheidstoestand van onze paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en vrije beweging.

Samenwerking FNRS-KNHS

Doordat de FNRS samenwerkt met de sportbond, de Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS), worden onze leden ook lid van de KNHS. Door deze samenwerking ben je aanvullend verzekerd via een collectieve ongevallenverzekering. Ook kan je deelnemen aan F-proeven en de bronzen en zilveren ruiteropleidingen van de KNHS. Daarnaast ontvang je twee keer per jaar het magazine Paard&Sport en krijg je interessante ledenkorting op ruitersportartikelen en evenementen. Onze jongste leden t/m 12 jaar ontvangen twee keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de deurmat.

Goed geregeld door lidmaatschap FNRS

Doordat wij lid zijn van de FNRS kunt u er van op aan dat bovenstaande punten bij ons goed geregeld zijn. Zo zorgen wij er samen met ruim 400 hippische ondernemers voor dat de kwaliteit van hippische bedrijven in de sector hoog is.

Lessen met een doel

Groepslessen


De groepslessen welke wij geven aan jou als klant hebben voor jou als ruiter of amazone het doel om beter te leren paardrijden voor ieder op zijn of haar eigen niveau. Waarbij het leren aanvoelen van de paarden en pony op een welzijn bewuste manier uitgebreid geleerd wordt aan jouw als ruiter of amazone. Wij delen graag onze passie met jou als ruiter of amazone.

Privélessen rijden met een doel


Met onze leerlingen welke wij privélessen geven kunnen wij een trainingsplan opstellen met haalbare en realistische doelstellingen voor de korte en langere termijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat trainen met een doel je resultaten verbeterd en dat je in staat bent om het beste uit jezelf en je paard te halen ieder op zijn of haar eigen niveau.

Bij het lessen met een doel wordt er vooraf een intake gesprek gehouden en worden de doelen in dit persoonlijke gesprek besproken en vastgesteld. Naar aanleiding daarvan werken we samen een heel plan uit en wordt dit verwerkt in een stappenplan en deze wordt op diverse meetpunten geëvalueerd. Zodat wij altijd samen dicht bij jou doel blijven staan.

Tevens bieden wij de unieke mogelijkheid om de lessen welke gereden worden te filmen zodat deze op een nader tijdstip besproken en geëvalueerd kunnen worden. De lessen worden opgenomen met een robotcamera, na de les wordt samen met jou en je trainer besproken waar je aandacht en verbeterpunten liggen. Heb je interesse in deze manier van doelenstellen vraag naar de mogelijkheden.

Groepslessen (dressuur)


Onze groepslessen worden gegeven door gediplomeerde en zeer enthousiaste instructeurs, zij helpen de ruiters en amazones graag om te leren paardrijden met gevoel. Iedere dag worden er groepslessen gegeven voor kinderen en volwassenen. Alle lessen hebben bij ons een maandelijks item, waardoor iedere ruiter of amazone zich kan verbeteren op zijn of haar niveau.

Starterslessen voor kinderen en volwassenen


Als je wilt starten met paardrijden dan begin je met longelessen, dit zijn privélessen van een half uur waarin de instructeur je de beginselen van het paardrijden gaat leren. De starterslessen bestaan uit 5 longelessen en een opzadelcursus. Op deze manier leer je beter paardrijden en goed met de spullen van paard of pony om te gaan. Na deze 5 lessen wordt er in overleg met de instructeur gekeken of de overstap naar de groepsles gemaakt kan worden. Voor deze lessen worden paarden en pony’s gebruikt welke zeer geschikt zijn om op een veilige en betrouwbare manier te leren paardrijden. Zodat er een vertrouwensband tussen mens en dier opgebouwd kan worden.

Groepslessen (springen)


Onze groepslessen springen worden gegeven door gediplomeerd spring en eventinginstructeur Suzanne Seelen, zij geeft iedere vrijdagavond bij ons diverse springlessen van cavalettiles tot aan het hogere springwerk. Om deel te mogen nemen aan deze lessen is het bij ons een vereiste om ook deel te nemen aan de groepslessen dressuur, wij stellen deze eis om het niveau van rijden inzichtelijk te houden.

Privélessen (dressuur en springen)


Bij ons kun je privélessen rijden op alle niveaus, zowel manegeklanten, als pensionklanten en als ruiters of amazones van buiten af. Deze lessen zijn op diverse verschillende dagen en tijdstippen mogelijk, je kunt de lessen reserveren middels onze app. De kosten zijn afhankelijk van het niveau van de instructeur welke je kiest als klant.

Carousel


Wanneer je bij ons rijdt mag je gratis deelnemen aan ons fantastische carrouselteam, iedere donderdag avond rijden wij met z’n alle onder leiding van onze commandant een zeer gezellige carrouselles. Een aantal keer per jaar zullen wij gezamenlijk wedstrijdrijden met onze teams, alleen deze kosten zullen in rekening gebracht worden. Wij streven er naar om diverse teams bij elkaar te krijgen dus ook de jongste ruiter en amazones zijn van harte welkom, wij zullen de lestijden dan aanpassen naar vroegere tijdstippen.

Sportpaarden (lease)


Wil je het plezier hebben van een eigen paard of pony maar niet de volledige kosten kunnen of willen dragen zoals aankoop, veearts, hoefsmid enz. enz., dan hebben wij de oplossing.

Je kunt bij ons een paard of pony leasen voor een aantal dagen per week dit kun je in overleg met ons zelf bepalen. Met dit paard of pony kunnen meedoen aan wedstrijden of heerlijk buitenritten maken.

Wie komt er in aanmerking voor een sportpaard of sportpony;

Het is belangrijk dat je ervaring hebt met het rijden en verzorgen van paarden of pony’s. Uiteraard staan wij jou met raad en daad bij.

Wat zijn de kosten;

Dat hangt af wat je precies wilt, je kunt in overleg samen bepalen hoeveel dagen in de week je gebruik zou willen maken van jouw paard of pony. Alles wordt vastgelegd in een contract en wordt van te voren met jou besproken. De tarieven staan in de prijslijst.

Voor de gevorderde ruiter


Wij bieden jou de unieke mogelijkheid om privéles te krijgen op een van onze paarden, wij stellen onze wedstrijdpaarden beschikbaar voor gevorderde ruiters en amazones om te voelen hoe het voelt om de oefeningen van het hogere dressuurwerk uit te voeren. Deze paarden nemen je aan de hand mee door het hogere werk en leren jouw de fijne kneepjes van het paardrijden op niveau. Uiteraard begeleiden wij jou daarin met al onze passie en ervaring.

Informeer