Pension

Verzorging


Bij ons staat het welzijn van de paarden en pony’s voorop er heerst bij ons op stal rust en regelmaat. De manege activiteiten zijn gescheiden van de pension activiteiten en je zult daar als klant geen overlast van onder vinden. Wat wij bieden is een uitgebreide service waarbij je paard of pony en uiteraard jijzelf van alle gemakken wordt voorzien.

Wat betekend voor ons welzijn voor je paard en pony;

Alle paarden en pony’s leven bij ons in rust, wij willen geen drukte en stress op stal. Alle paarden en pony’s komen iedere dag naar buiten en worden gevoerd met het beste krachtvoer, hooi en strooisel. Wij vinden sociaalcontact tussen dieren heel belangrijk en zijn ook een voorstander om paarden met elkaar te communiceren via diverse middelen; groepsweidegang, uitloopstallen en een loopstal.

Boxen


De paarden en pony boxen zijn ruim opgezet, licht en goed geventileerd. Diverse boxen zijn met luik en alle zijn voorzien van speciale hooibakken (slowfeeder). De verlichting van de boxen wordt geregeld met zon op en zonsondergang zodat de natuur zoveel mogelijk wordt nagebootst. Op alle boxen zit een zender met alle gegevens van jou paard, waar alleen jij en wij alleen bij kunnen om met elkaar te communiceren via onze special ontwikkelde app over allerlei zaken zoals voeding en services.

Voeding en strooisel


Wij voeren 6x daags waarvan 3x krachtvoer en 3x hooi. Om maag en darm problemen zoveel mogelijk te voorkomen starten wij met hooi voeren om 7.00-7.30 uur in de ochtend. Daarna wordt er krachtvoer gevoerd wat bestaat uit brok en muesli. Om 12.00 uur wordt er hooi gevoerd, dan om 14.00 uur krachtvoer, om 20.00 uur krachtvoer en om 22.30 uur hooi. Ons krachtvoer is speciaal aangepast op de wensen van sportpaarden en speciaal ontwikkeld door Voermeesters. Ons hooi wordt 2x per jaar getest zodat ons krachtvoer daarop aangepast wordt dat je paard de juiste hoeveelheid aan vitamines en minerale en energie binnen krijgt. Suikers in het voer worden zoveel mogelijk vermeden. Het strooisel wat wij in de boxen gebruiken is over het algemeen stro van zeer hoge kwaliteit en speciaal door onze leverancier voor ons ingekocht. Uiteraard zijn andere wenselijk strooisel voor je paard te voorzien. Wij mesten 1x per week machinaal, paarden worden dan verplaatst naar buiten of een andere accommodatie zodat stress verkoomen wordt. Er wordt 7 dagen per week opgestrooid.

supplementen


In ons krachtvoer zitten standaard diverse supplementen toegevoegd, waardoor dit niet apart bijgevoerd hoeft te worden. Het is uiteraard bij ons mogelijk om een voedingssupplementen pakket af te nemen welke speciaal voor je paard wordt samengesteld en zo nodig wordt bijgesteld. Vraag gerust naar deze mogelijkheden.

Entingen en ontworming


Twee keer per jaar worden alle paarden bij ons geënt tegen influenza Tetanus en 1 keer per jaar tegen Rhino, dit is een verplichting van uit onze eigen regelgeving. Er wordt 2x per jaar een mest onderzoek gedaan en aan de hand daarvan wordt er een ontwormingsschema gemaakt.

Weidegang Zomermaanden


Je kunt bij ons diverse soorten weidegang voor je paard of pony afnemen van een paar uur per dag tot 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Je kunt er voor kiezen om je paard of pony alleen of in groepsverband naar buiten te laten gaan. Tevens zien wij erop toe dat paarden goed inshape blijven door dagelijkse controle van ons.

Services


Bij onze basisstalling tarieven zit 1 services inbegrepen u kunt kiezen uit de paddock, stapmolen of weiland. Jij als klant bepaald waar je graag gebruik van wil maken.

 • Paddockservice
 • Stapmolenservice
 • Weilandservice
 • Longeerservice
 • Paardrijservice
 • Poetsservice
 • Opzadelservice
 • Toilettenservice

Alle services zijn te reserveren via de app.

Accommodatie


Onze perceel bestaat uit 9.5 ha, waarbij we beschikken over:

 • 40 zeer ruime, lichte en goed geventileerde pensionboxen afmetingen 3.50 x 3.50/ 4.00 x 4.50/ 3.00 x 5.50 met en zonder luik
 • 20 x 40 m binnenbaan
 • 22 x 69 m binnenbaan met Grondslag bodem
 • 25 x 65 m buitenbaan met allweather Grondslag bodem
 • 8 paddocks
 • Overdekt longeerkraal
 • Buiten longeerkraal
 • 8 paardsstapmolen
 • Diverse wasplaatsen met gratis warm en koud water
 • Diverse Solaria
 • Grote ruime zadelkasten met camera beveiliging
 • Mogelijkheid tot trailerstalling

Pension app


Wij hebben voor al onze pensionklanten een app laten ontwikkelen waar alle informatie omtrent je paard te vinden is. In deze app kun je zelf ook alles reserveren, zoals; lessen, rijbanen, longeerkralen, stapmolen enz. enz. Ook kun je in deze app met ons communiceren over alle zaken omtrent je paard of pony.

Diverse


Bij ons is het uiteraard mogelijk om je eigen instructeur, hoefsmid en alle andere bij je paard of pony betrokken specialisten te laten komen, zij zijn van harte welkom. Het is wel van belang dat je aan ons doorgeeft wie er komt voor je paard of pony.

Africhting en training


Het is ook mogelijk je paard bij ons te laten africhten vanaf zadelmak, gedragsproblemen, zwangerschap of vakantie.

Onze ruiters en amazones beschikken over zeer veel ervaring en geduld om je paard of pony op de juiste wijze bij te scholen of te verbeteren. Waarbij wij het belangrijk vinden om het paard zijn eigen waarde te laten behouden of te verkrijgen. Wij laten jouw paard of pony groeien naar zijn of haar maximale niveau.

Informeer